Individuele en team assessments

Assessments hebben een belangrijke toegevoegde waarde wanneer het gaat om evaluaties van externe en interne potentiële kandidaten voor vacatures. Wat minder bekend over assessments is, is de positieve waarde op korte en lange termijn wanneer ze gebruikt worden voor het vaststellen en versnellen van individuele en team ontwikkeling. Precies weten wat niet werkt leidt tot een oplossing die wel werkt. Gebruik maken van executive assessments die veel in de publiciteit zijn lijkt een safe aanpak. De inzet van (kleurrijke) instrumenten die niet wetenschappelijk zijn onderbouwd en/of weinig praktische waarde hebben leidt tot een laag rendement op de investering en een verminderde geloofwaardigheid van de betrokken executives.

Onze Ontwikkelings Diagnostiek daarentegen kan gebruikt worden gedurende de hele levenscyclus van een medewerker; om geschiktheid voor een bepaalde job vast te stellen, voor het verbeteren van prestaties, om synergie en samenwerking in teams te bereiken, om doelen te bepalen voor de carrière-ontwikkeling en voor het faciliteren van outplacement.

Maak kennis met:

Individuele en team assessments

and-icon

Unieke Ontwikkelings Diagnostiek

Onze Ontwikkelings Diagnostiek kan gedurende de volledige levenscyclus van een medewerker toegepast worden. Zo heeft uw bedrijf er op de lange termijn profijt van.

and-icon

Assessments voor ieder bedrijf

Er zijn 30 beschikbare assessments waarmee wij de verschillen kunnen bepalen in voorkeuren, niveau, sterktes of bekwaamheden van het individu of team.

and-icon

Internationaal gecertificeerd

Onze assessment professionals zijn onder andere gecertificeerd door de British Psychological Society en de Harvard faculteit.

Groei voor mens en bedrijf

Afhankelijk van de gewenste businessresultaten maken we een selectie uit de 30 beschikbare assessments. Wij kunnen naar behoefte een hele serie onderwerpen in een assessment opnemen zoals het ontwikkelingsniveau, iemands preferente manier van denken, de mate van authenticiteit en persoonlijke opvattingen, emotionele en cognitieve capaciteit, leiderschaps- en teamvaardigheden, conflict- en samenwerkingsstijlen, culturele voorkeuren (nationaal/organisatie), etc.

In alle gevallen focust onze Ontwikkelings Diagnostiek op een proces dat constructief en informatief is voor het individu en de organisatie. Zodra de weg naar ontwikkeling duidelijk is, zal de persoonlijke energie en de energie van de organisatie leiden tot positieve groei en resultaten.

Meer weten?

Wij helpen uw bedrijf graag naar het volgende
niveau. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

2018-03-28T09:28:40+00:00