Carrièremanagement

In de complexe tijden waarin we leven en zakendoen is de enige zekerheid die we hebben die van voortdurende veranderingen. Een werkelijkheid waarmee we ook rekening moeten houden bij het plannen van carrières. De redenen om naar een andere functie uit te kijken kunnen heel verschillend zijn: de impact van een nieuwe business strategie op de organisatiestructuur, een centralisatie van rollen, een fusie, maar ook steeds vaker de behoefte om na de pensioneringsdatum door te werken.

Het is niet vreemd als u zich zorgen maakt wanneer uw functie verandert. Gelukkig kunnen deze zorgen relatief makkelijk weggenomen worden door te ondersteunen met structuur, inspiratie en door het proces te versnellen via samenwerking met experts en coaches. Op deze manier ervaart u de functieverandering niet langer als zorgelijk, u ontdekt juist nieuwe kansen.

Wat de reden van een mogelijke carrièreswitch ook is, wij hebben hiervoor de juiste begeleiding: Het Executive Career Update programma, coaching voor CEO’s en executives. Het programma is bedoeld om toptalent te ondersteunen bij het planmatig bezig zijn met hun carrière en het maken van een plan B.

Maak kennis met:

Carrièremanagement

and-icon

Inzicht in carrièremogelijkheden

We geven mensen een goed beeld van hun professionele ‘ik’ en begeleiden hen naar passende carrièremogelijkheden.

and-icon

Praktische ondersteuning

Via een uitgebreid traject met een pragmatische insteek ontvangt u alle handvatten en begeleiding om succesvol een carrièreswitch te maken.

and-icon

Coaching buiten het huidige bedrijf

We begeleiden ook mensen die besluiten om een carrièrestap buiten hun huidige onderneming te maken. Dit coachingstraject is pas klaar na een succesvolle plaatsing van de kandidaat.

Het traject

Na een intakegesprek met een executive leadership coach en een executive searcher wordt online een assessment afgenomen. Daarna volgt een serie coachingsgesprekken die aansluiten op de resultaten van het assessment. De cliënt kan zich vervolgens gericht gaan oriënteren op zijn mogelijkheden bij zijn eigen of andere organisaties/sectoren. Branche- en bedrijfsgerichte verkenningen en introducties worden samen met de begeleiders voorbereid.

Aansluitend worden oriënterende gesprekken gevoerd met sleutelfiguren in die organisaties. De terugkoppeling van deze gesprekken en de verwerking daarvan in een plan B worden met beide begeleiders gedaan.

Meer weten?

Wij helpen uw bedrijf graag naar het volgende
niveau. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

2018-03-27T14:57:49+00:00