Digital Sounding Board

Het Digital Sounding Board concept is ontwikkeld als aanvulling op de bestaande corporate governance structuur die bestaat uit een RvC/RvT en een RvB/Directie.

Uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat veel boards niet “digitally ready” zijn en onvoldoende zicht hebben op de impact en de snelheid waarmee de digitale transformatie ook voor hun organisatie plaatsvindt.

Wanneer al een digitale commissaris is opgenomen in de RvC/RvT dan is de acceptatie daarvan door de zittende ervaren bestuurders niet altijd vanzelfsprekend. De digitale commissarissen zijn in hun ogen te jong, te onervaren als bestuurder, te ongeduldig, etc.

Na gesprekken met CEO’s, leden RvB en commissarissen hebben wij het concept van een digitale klankbordgroep (Digital Sounding Board) ontwikkeld. Een dergelijke Board is maatwerk en wordt in samenspraak met de client (RvC en/of RvB) ontwikkeld. Er zijn twee mogelijke varianten: één met jonge mensen tot 30 jaar en één uit ervaren CDO/CIO/CTO’s en succesvolle ICT ondernemers.

De coordinatie/begeleiding van de Digital Sounding Board en de linking pin rol met RvC en RvB is in handen van succesvolle ICT ondernemers of senior Chief Digital Officers en CIO’s.

Meer weten?

Wij helpen uw bedrijf graag naar het volgende
niveau. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

2018-03-28T09:30:47+00:00